La Copa de España de Laser Radial al Masnou

El passat cap de setmana, del 21 al 24 de març, es va celebrar a aigües del Maresme i poc afavorida pel vent, la “Copa de España 2019 de Làser Radial”. Organitzada pel Club Nàutic El Masnou va comptar amb la participació de 130 regatistes,

El primer dia de regata els participants van navegar en dos grups. Lles condicions de vent nomes van permetre dos proves en un grup i una en l’altre. Tot i aix, la jornada ja va permetre entreveure els favorits de la competició; l’andalusa Ana Moncada i el balear Jordi Lladó.

El segon dia de competició va acompanyar, amb vents suaus, la celebració de 4 proves per a cada grup, consolidant els favorits en els primers llocs de la classificació. La falta de vent del tercer dia de competició no va permetre la celebració de cap prova.

Els guanyadors finals van ser, en categoria masculina, Jordi Lladó del RCN de Palma, seguit de Ricard Castellví del Club Nàutic de Cambrils i Javier Vilariño de S’Arenal.

En categoria femenina, i per darrera de l’andalusa Ana Moncada es va classificar Martina Reino del Club Nàutico Gran Canaria i la catalana Cristina Pujol del Club Nàutic Port d’Aro. Aquesta classe serà olímpica en categoria femenina en els propers Jocs Olímpics de Japó de 2020.

La competició va comptar amb una amplia representació dels Clubs del Maresme; Arenys, Balis, Vilassar i El Masnou. La representació arenyenca van fer-la els regatistes Pol Font, Lluc Pérez i Gerard José. La graella de resultats es pot consultar des d’aquí.

Un èxit organitzatiu del Club Nàutic El Masnou que properament, del 18 al 21 d’abril celebrarà la Copa de España de la classe Europa, i els dos caps de setmana següents el Campionat de Catalunya de la classe Optimist.