Els Laser a Galícia

Del 25 al 30 d’abril els lasers d’Arenys van estar competint a Galícia i experimentant la navegació atlàntica. Van sortir el 25 del Port d'Arenys de camí a La Corunya on van arribar l'endemà i ja van sortir a entrenar amb un vent de nord i molta onada. El 27 d'abril les embarcacions van passar medicions, sense problemes, i van sortir a entrenar amb un vent de nord-oest.

El campionat es navegava dins la badia per no dificultar el trànsit marítim dels petroliers. Tot i ser una badia, les onades típiques de l’Atlàntic hi eren presents. Aquests dies previs al campionat es van aprofitar per practicar la navegació amb onades.

El primer dia de regates va ser d’adaptació, amb tres proves. El segon dia es van realitzar tres proves més i finalment el darrer dia, amb els grups or i plata definits, només es va poder realitzar una mànega, a les 15:30 de la tarda.

En paraules de l’entrenador, Albert Garrido, ja des del principi es va poder apreciar que la flota havia guanyat nivell des de l’últim campionat, cosa que dificultava guanyar posicions. Els roles constants durant la regata que podien arribar a 15 i 20 graus no van afavorir les bordades llargues i va perjudicar algunes sortides.

En altres més estables els regatistes van aconseguir posicions estables i en Pol Font va poder estar en varies mànegues entre els cinc primers. L’últim dia en Pol va aconseguir la segona posició a la boia de barlovent, però després de la segona cenyida, una bolcada el va penalitzar fins a la 30a posició.

Albert Garrido explicava: “Els rumbs oberts van ser el que més va costar a la flota d’Arenys. En cenyida ens defensàvem bé, però a les empopades havíem de lluitar molt per mantenir la posició.” En Biel Font i la Leire Zea de Premià, van estar en el grup plata i en Pol Font es va classificar al grup or, cada dia millorant resultats.

Ara ja només queda el campionat de Catalunya de la flota de Laser Radial i el Trofeu Cornudella fora del circuit català.