‘Nuba II’ i ‘Akunamatata’ guanyen la lliga d’hivern de les regates socials

21.03.2016 - Les dues embarcacions del CN d’Arenys de Mar, ‘Nuba II’ –de Francisco Iglesias– i ‘Akunamatata’ –de Jaume Palau–, han guanyat la lliga d’hivern de les regates socials que organitzen el CN d’Arenys de Mar i el CN El Balís en la categoria del grup 1 al 3 i de Clubs respectivament.

Quant a les classes del grup 1 al grup 3, Diego Cascales del CN El Balís s’ha fet amb la segona posició amb el seu ‘Blue Marlin III’ després de Francisco Iglesias. I en tercer lloc ha quedat un altre soci del CN d’Arenys de Mar, Ángel Revilla (‘India II’). Pel que fa a la categoria Club, Edgar Sala amb el seu 'Roscana II' (independent) ha aconseguit la plata després d’haver lluitat pel primer lloc durant tota la lliga. Fermín Garcés del CN d’Arenys de Mar s’ha quedat amb el tercer lloc amb el seu ‘Marobe’.

Les classificacions, amb dos descarts aplicats, es van decidir diumenge 20 de març, quan es va celebrar la vuitena i última prova de la lliga d’hivern, que ha comptat amb la participació d'unes 10 embarcacions.

La primera prova d’aquesta lliga es va celebrar el diumenge 17 de gener i des de llavors s’han celebrat regates pràcticament cada cap de setmana, malgrat que algunes de les que estaven programades es van haver d’anul·lar per falta de vent, com en el cas de la tercera prova (31 de gener). A més, en aquesta prova moltes embarcacions no van assistir per la seva participació en l’Interclubs, fet que va justificar que se’ls donés un DNS en lloc d’un DNC.

En el cas de la setena prova, que va comptar amb una participació rècord de 15 embarcacions, el vent també va ser molt fluix, entre dos i cinc nusos de rumb 215-230. Es va començar la prova amb un recorregut molt curt (2,4 milles en lloc de les 6 habituals) tot i les condicions desfavorables, però el comitè va haver d’anul·lar-la perquè el vent era massa lleu.

Les condicions en les altres proves van ser variables. La segona regata va tenir un vent de 6-8 nusos que va minvar fins a quedar-se a zero en el moment d’entrar els últims participants. La quarta prova va ser molt millor i les deu embarcacions participants van gaudir d’un vent de 230 graus i una intensitat d’entre 12 i 19 nusos.

La cinquena prova no es va celebrar per falta de participació, tot i que les embarcacions que van estar a la línia de sortida van rebre un bonus a la seva puntuació. Entre elles, hi havia el ‘Duende 50’ de Jacinto Rodríguez (CN d’Arenys de Mar), que com sempre ha estat jugant-se les primeres posicions de la taula durant tota la lliga (ha acabat cinquè).

La sisena prova va començar amb un vent de 200 i una intensitat de 5 nusos que va acabar girant a l’esquerra fins a un 150 i intensitat d’entre 7 i 9 nusos. La vuitena prova, de diumenge 20, va comptar amb la participació de 10 embarcacions i unes condicions de vent del 070 graus i intensitat d’entre 6 i 7 nusos.