'Varano del Desierto' (CN Arenys) repeteix victòria a la Mare Nostrum

24.08.2014 - Amb un temps de 69:55:45 hores per completar el recorregut de 480 milles non-stop al voltant de les Illes Balears en sentit horari, el Sun Fast 40 'Varano del Desierto' (CNAM), patronejat per Enrique Twose i Aleix Ventanyol, s'ha proclamat guanyador per segon any consecutiu de la XXV Mare Nostrum en la classe RI A-Dos. La regata estava organitzada pel Club Nàutic Garraf, amb sortida i arribada al port del Garraf el cap de setmana del 22 al 24 d'agost.

En la classe ORC A-Dos, els guanyadors han estat l''Ulisses' d'Anna Corbella i Guillermo Cañardo. En Solitaris, el guanyador ha estat el 'Zeta' de Jaume Mercader, que ha emprat 86:24 hores en completar la regata. En RI A-Tres, els guanyadors van ser 'l'Arosa XI' de Fernando García, Javier Pera i Juan Domingo, mentre en ORC A-Tres s'imposava el 'Plis Play' de Vicente García, Jan Santana i Óscar Ibáñez, guanyadors en temps real amb un temps de 53:59:55 hores.

L'edició 2014 de la Mare Nostrum ha estat marcada per les alternances de la meteorologia i ha estat substancialment més ràpida que l'edició de l'any passat. La velocitat mitjana del Sun Fast 40 'Varano del Desierto' va rondar els 6,85 nusos i la del Swan 80 'Plis Play' va arribar als 8,88 nusos. També hi va haver algunes baixes en competició, com la del 'Pertañeo', amb problemes tècnics des de la sortida, o la del 'Cometa A-Dos', per trencament del timó.